Siemens EQ.6 plus s800

Siemens-EQ.6-plus s800

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Surhuisterveen een defecte jura C70 kocht. Ik vertelde de verkoper dat ze wel bij mij terecht zou kunnen, bij problemen met de nieuwe Siemens. En ja hoor. Een aantal maanden later kreeg ik een bericht. Op het ontvangen filmpje wats een soort van stoomexplosie zichtbaar bij het spoelen en koffiezetten.

Het apparaat werd bij mij gebracht voor onderzoek. Ook zou ik hem meteen grondig schoonmaken. Omdat er ook water lekte en het melkschuim van mindere kwaliteit was, dacht ik in eerste instantie aan een defect keramisch ventiel. Helaas brak bij het loskoppelen van een slang, 1 van de 4 uitlopen af. Dus moest ik het ventiel wel vervangen. Maar hiermee was het probleem niet verholpen. Dus zocht ik verder.

Toen kwam ik tot de ontdekking dat het beugeltje waarmee de warmtesensor op het doorstroomelement zit geklemd, niet goed zat. Hierdoor maakte de sensor geen contact met het element. Het element verwarmde dus het water te veel. Dat was dus achteraf simpel opgelost.

Toch kwam het apparaat al heel snel weer terug, vanwege nieuwe problemen. Hij maakte veel meer herrie dan gebruikelijk. Daarnaast brak hij het proces van koffie bereiden steeds af. De herrie werd veroorzaakt doordat de uitloop van de waterpomp tegen de zijkant stond gedraaid. Ook zat een zijpaneel niet goed ingeklikt, net als het bonenreservoir. Dat zijn dus puntje van aandacht.

Het afbreken van het bereidingsproces werd veroorzaakt in de zetgroep. Door een verstopping in het cremaventiel, kon het water niet goed meer doorstromen.

« van 2 »