Siemens inbouw (TK76K572)

Juni 2022: De tweede machine van Domien Silvius Spuit- en Schilderwerk, die ik mag schoonmaken, is zijn inbouw koffiemachine.

De eerse keer is het dan altijd even uitzoeken hoe je deze open krijgt, zonder iets te breken. In dit geval moet je aan de onderzijde een paar lipjes indrukken. Onder de kap tref je dan een binnenwerk aan wat hetzelfde is als de Siemens EQ5. Daar ben ik wel bekend mee.

Naast het grote bonenreservoir heeft dit apparaat ook een flinke watertank. Deze is zoals bij de meeste apparaten behoorlijk verkalkt. Maar met intensief poetsen, is dit nagenoeg schoon geworden.

Juni 2023: Een jaar later, dus weer tijd voor een service beurt. Aangezien ik ook de EQ5 heb voor reparatie, besluit ik van dit apparaat de aandrijving uit te bouwen om te smeren. Om hier bij te kunnen moet ik het chassis van de inbouwslede demonteren. Na het losmaken van enkele kabeltjes, gaat dit vrij eenvoudig. Ik had al uitgezocht waar de schroeven zaten die het chassis bij elkaar houden, zodoende kon ik bij de aandrijvig.

« van 3 »