Jura A7

Jura A7

Eén van mijn broers is ook al jaren een tevreden gebruiker van een Jura J5 piano white. Maar de deksels zijn zilvergrijs. Dus tipte ik hem op een MP advertentie van een witte Jura A7. Ik wees hem er op dat dit apparaat wel een stukje kleiner is. Dus een kleinere watertank en koffiedikbakje. Toch wilde hij hem wel graag kopen.

Na de aankoop, reed hij door naar mij om hem te testen, na te laten kijken en schoon te maken. Al snel werd duidelijk dat dit apparaat toch te klein was. Logisch, het is eigenlijk een espressomachine die meerdere specialiteiten kan zetten.

Dit is dus een micro model, welke ik nog niet eerder had gedaan. Dan is de eerste keer openmaken altijd even lastig. Door een lange platte schroevendraaier onder het zijpaneel te schuiven, kun je deze naar achteren duwen. Maar zo’n extra lange schroevendraaier had k toen nog niet. Met een stalen pen lukte het ook wel. Echter zorgt het rooster in het zijpaneel dat het toch niet zo eenvoudig ging. Bij het uit elkaar halen van de zetgroep, bleek de stalen as zo vast te zitten dat er een hamer aan te pas moest komen. De borgring was dusdanig verroest dat deze brak. Blijkbaar is bij eerder onderhoud de zetgoep nooit in zijn geheel uit elkaar gehaald.

« van 2 »