(Geen) bloeddruk meting

Aan het eind van het jaar ben ik op de valreep een kleine medische ingreep ondergaan. Het meest betrouwbaar was het om dit onder narcose te doen. Daar gingen dan de nodige vragenlijsten en spreekuur bezoeken aan vooraf. Daarbij hoorde natuurlijk ook een bloeddrukmeting. Zo makkelijk als dat leek, was dit dus niet.

De bloeddrukband die normaal om de arm gaat, werd tijdens het eerste gesprek op drie verschillende plekken op het been geplaatst. Maar alle metingen gaven een heel hoge bloeddruk als resultaat. Geen succes dus. Er werd besloten om deze meting tijdens de dagopname nogmaals te doen en dan met een band voor kinderen. Mogelijk gaf dat wel een bruikbare meting vanwege de diameter van de enkel. Maar blijkbaar was die kleine band niet beschikbaar en konden we dus geen bloeddruk meten.

« van 2 »

Ook toen ik op het operatiebed lag, zijn er toch nog wat pogingen gedaan, onder andere met een bloeddrukband voor een zwaargewicht persoon.

De operatie uitvoeren zonder een actuele bloedmeting was natuurlijk geen optie. Even werd er nog gesproken over een arterielijn (lijn in slagader). Maar gelukkig konden we volstaan door frequent met de hand de slagader in mijn enkel te controleren.

Het aanleggen van het infuus ging gelukkig in één keer goed. Zo is de ingreep uiteindelijk toch succesvol uitgevoerd.