Ik vertel

Hoi, ik ben Sander. Zoals je kunt zien heb ik geen armen.
Je kunt denken, dat is lastig… arme jongen.
Nou, dat valt reuze mee. Ik ben zo geboren. Dus weet ik niet beter, gelukkig maar.


Omarm het leven!

Natuurlijk ben ik ook maar een “gewone” man. Maar hoe ik door het leven ga, is bijzonder te noemen.
Ik doe alles met mijn voeten.

Er zijn veel onderwerpen waar ik over kan vertellen. Over de lastige en de leuke dingen. Waar ik trots op ben. Waar ik tegenaan loop en hoe ik dat oplos. Hoe ik het zelf in de hand heb…

Meer weten? Nodig me een keertje uit.


Lees het hele artikel

Rollenspel tijdens de opening van de Regionale BPV-conferentie,
7 juni 2023. Firda, het Alfa-college (Groningen), Terra en Ingrado.

Sander uit Heerenveen is een toonbeeld van zelfredzaamheid. Maar ook werd in een rollenspel met Menno Wierdsma (practor Duurzaam Denken Duurzaam Doen), snel zichtbaar hoe ongemakkelijk het voor anderen kan zijn om hier goed en respectvol mee om te gaan. Wat vraag je dan? Sander maakt zich niet druk. ‘Anders heb ik er nóg een probleem bij.’ Maar Menno merkte in zijn rol als medereiziger in een ‘treincoupé’ dat de balans tussen nieuwsgierigheid en respect heel lastig is.


Gastlessen

Even wat aanwijzen.

Een jaargeleden ben ik begonnen met het geven van gastlessen in het voortgezet onderwijs. Ik vertel en laat zien hoe ik dingen in het dagelijkse leven doe. Hoe ik dat vroeger deed. En erachter kwam hoe dat eenvoudiger, slimmer en sneller kan. Soms is het eerste idee onnodig ingewikkeld.

Voor de ene les gaan de leerlingen aan de slag met een technisch vraagstuk. Voor andere lessen heb ik een kleine praktijkoefening en een Quizz. Super leuk om te doen.

« van 3 »