Handig zonder armen

Het was eind januari toen ik tijdens het geven van een gastles op school een mailtje binnen zag komen. Deze was afkomstig van een redacteur van de Leeuwarder Courant. Zij was toevallig op mijn website terechtgekomen en stelde voor om mij een keertje te komen interviewen voor een artikel in de krant. Ik las het bericht voor in de klas. De leerlingen reageerden meteen enthousiast.

Dat leek me hartstikke leuk dus we maakten een afspraak om het interview bij mij thuis af te nemen. Ik stelde voor om mijn presentatie te doen. Daarin vertel ik in vogelvlucht over mijn levensloop. Aansluitend bespreek ik drie activiteiten uit mijn dagelijks leven. Dan vertel en laat ik zien, hoe ik die uitvoer. Maar ook hoe ik erachter kwam dat dit eenvoudiger kan.

Een paar weken later komt de fotograaf om mijn activiteiten professioneel vast te leggen. Natuurlijk altijd een beetje spannend of je er goed op staat.

Zaterdag 23 maart koop ik een exemplaar van de Leeuwarder Courant. Tot mijn verrassing zie ik dat er een grote foto op de voorpagina is geplaatst. Verderop in de weekendbijlage een vier pagina tellende reportage met twee grote foto’s en een aantal kleine ter illustratie van de tekst.

Leuk geschreven artikel waarin alles wel zo’n beetje aan bod komt. De foto’s zijn ook erg goed gelukt.
Jose Hulsing en Niels de Vries, bedankt!