Wat doe jij met de Pasen?

Ruim een jaar geleden ging ik op zoek naar een vervangende BBQ. Het moest er 1 worden die ik gemakkelijk zou kunnen schoonmaken en waarbij ik de warmtebron eenvoudig kan verstellen, met deksel en ik zou hem op mijn hoogte moeten kunnen aanpassen.

Het werd de El Fuego Ottawa AY0373 Houtskoolbarbecue:
groot grilloppervlak, aparte warmhoudrek, unieke in hoogte verstelbare kolencompartiment, thermomreter in de deksel, aslade en opklapbare zijtafel.

Ik kocht hem nieuw op Marktplaats. Tegen een kleine meerprijs kwam de verkoper hem dezelfde middag nog aan huis afleveren. Al jeukte mijn voeten om hem uit te pakken, ik vond dat ik nog 1 seizoen met de oude moest doen. Dus parkeerde ik de doos nog een jaartje in mijn schuur.

Inmiddels hebben we al een aantal dagen mooi voorjaarsweer gehad. Aangezien de voorspellingen ook het weekend goed zijn, werd het tijd om het nieuwe “vlaggenschip” uit de schuur te halen. Ik ging aan de slag met de
handleiding, gereedschap en alle onderdelen. Natuurlijk had ik al voorzien dat ik de poten weer zou moeten inkorten om ervoor te zorgen dat ik deze BBQ ook op een voor mij prettige hoogte kan bedienen.

Nog even een behandeling met gekookte lijnolie en een passende hoes voor extra bescherming. Hopelijk heb ik hier net zo veel plezier van als van de oude, die nu door mag als terrashaard.
Let’s go barbecue!