KvK bezoekje

Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel Leeuwarden

Vandaag heb ik een afspraak bij de Kamer van Koophandel om mijn inschrijving af te ronden.
Bij de balie staat een touchscreen waar ik me dien te melden door mijn telefoonnummer in te toetsen. De medewerkster komt achter de balie vandaan om me te helpen. Maar ik ben sneller. Zelfs met mijn sok aan reageert het scherm. Maar er verschijnt een foutmelding op het scherm waarop de dame reageert “ja, hij heeft wel eens kuren”. Ik zeg”of hij houdt niet van sokken” en vraag of zij het eens wil proberen. Maar wederom de foutmelding dus wordt de aanmelding handmatig gedaan.

Na even gewacht te hebben wordt ik opgehaald door een consulent. Ik wordt direct herkend van het TV programma The Undateables. Toch grappig, dat is alweer 5 jaar geleden. Even is er nog de verwarring met dat andere programma van BNN: Je zal het maar hebben. Maar ik weet haar te overtuigen dat ik daar nooit in heb gezeten.

Hulp nodig?

NS poortje

Nadat we de registratie hebben afgerond vervolg ik mijn weg richting Sneek Noord. Op het station loop ik wat heen en weer voor de poortjes. De trein staat al bij het perron maar toont de melding “niet instappen”. Gezien het slechte weer kan beter even onder het afdak blijven aangezien het perron in Leeuwarden nog steeds niet overdekt is.

Ik hoor achter me iemand roepen “meneer”. Ik draai me om en zie een jongedame. Ze vraagt of ik hulp nodig heb bij het inchecken. Ik lach vriendelijk en bedank voor haar aangeboden hulp. Ik leg uit dat de OV pas in de borstzak van mijn jas zit en dat ik die zo over de scanner haal.

Op de terugweg komt de conducteur langs. Ook hem laat weten waar mijn OV pas zit. Bij het terugdoen vraagt ie hoe ik dat dan bij de poortjes doe…