Kom jij wel eens handen tekort?

Deze week kocht ik op Marktplaats een Velux rolhor. Ik had al bedacht dat het best wel een uitdaging zou zijn om deze in mijn eentje te gaan monteren.

Lekker handig

Vanmiddag werd het pakket afgeleverd dus ik kon aan de slag. Eerst maar even de handleiding doornemen en alle onderdelen controleren. En dan beginnen maar. Als eerst moet je de cassette ophangen. En dat was meteen het lastigste van de hele klus. Hoe monteer ik een cassette van 1,20 m op een hoogte van 1,70 m. De reserve Trippelstoel bereikt een aardige hoogte. ook een schroevendraaier of accuboor kan ik wel “hanteren”. Maar dan ook nog de cassette vasthouden zou onhaalbaar zijn.

Hier kom ik echt handen tekort. Is dit dan iets om even hulp te vragen? Na vele mislukte pogingen en een hoop verloren tijd, had ik dat inderdaad bijna gedaan. Bijna, de oplossing bleek toch heel simpel. Je moet er alleen even op komen!

Goed bezig
Eindresultaat