Nieuwe jas of nieuwe collega’s?

Nu het echt herfstweer is, ben ik ook een warmere jas gaan dragen. En dat is opgevallen. Vandaag spraken een paar collega’s me aan: Heb je iemand die dat zo vermaakt – wat ziet dat er netjes uit zeg.

Tja, ik weet niet beter. Ik laat al jaren mijn kleding vermaken. Ik vind het geen gezicht om er een paar mouwen aan te laten hangen. Dan oogt het echt alsof er wat mist.

Vroeger vermaakte mijn moeder, oma en later mijn zus de kleding altijd. Totdat er een moment kwam dat ik dat “in eigen beheer” wilde hebben. Via Marktplaats vond ik een coupeuse in Gorredijk. Maar na een aantal jaren kwam het bericht dat ze ermee stopte. Toen ik dat op mijn voormalige werkplek vertelde was er meteen een collega die zei dat haar moeder dat vast wel wilde doen. Mijn probleem was snel opgelost. Laat haar moeder nu ook nog in Heerenveen wonen. Na een goed pasmodel te hebben gemaakt, gaat nu het vermaken van overhemden alsof het “productie” is. Deze jas was natuurlijk iets meer werk. Maar uiteindelijk is dat ook goed gekomen.

De “nieuwe” collega’s hadden mijn overhemden en colbert wel gezien. Maar deze jas valt blijkbaar toch meer op. Ach, en een compliment (voor de coupeuse) is natuurlijk ook altijd leuk.