Kun je dat niet zelf?

Op de achterzijde van de Heerenveense Courant viel mijn oog op een paar interessante aanbiedingen van de Medikamente Die Grenze. Echter zit deze in Heerenveen op de Dracht waar je eigenlijk niet mag fietsen. En dan moet je ook nog met de roltrap naar boven. Dat is natuurlijk geen probleem voor mij. Maar een medewerker kan daardoor niet even snel de spullen in mijn fietstas stoppen. Een tray met 24 blikjes 7UP en 4 sixpacks Heineken, neem ik natuurlijk niet zo even in mijn tas om mijn nek mee naar beneden.

Dus ik had bedacht om mijn buurman mee te vragen om te helpen. Maar hij liet me weten niet mee te kunnen vanwege ziekte. Ik besloot zelf maar te gaan en dan wel te zien hoe dit zich zou oplossen.

Ik fietste met gepaste snelheid de Dracht op en parkeerde mijn fiets onderaan naast de roltrap. Boven in de winkel sprak ik een medewerker aan. Ik vertelde wat ik wilde hebben. Ik vroeg hem of hij het bij de kassa wilde brengen om af te rekenen en daarna ook nog beneden in de fietstas zou willen plaatsen. Hij keek me aan en vroeg of ik dat zelf niet kon? Lachend reageerde ik en zei dat ik die humor wel kon waarderen.

Eenmaal thuis met de boodschappen dacht ik: zo, dit heb ik weer mooi gefixt. De hulp van de buurman was helemaal niet nodig.