Corona humor of zelfspot?

Liep ik van de week de Wibra binnen. Komt de medewerkster op me af en vraagt “meneer, zou u wel een mandje willen pakken?” Waarop ik laat weten dat dit voor mij een beetje lastig is. Ik kom slechts voor een fles Dasty, waarvan een enorme voorraad naast de kassa staat opgesteld. Alsof half Nederland uit verveling aan het schoonmaken is geslagen. Dasty lijkt wel de tweede levensbehoefte naast toiletpapier. Maar hiervan is zeker nog voldoende op voorraad.

Tja, toiletpapier heb ik altijd al minimaal nodig gehad. Ik maak al jaren gebruik van een Hi-Tech elektronische bidet. Deze wast, masseert, föhnt en de zitting is ook verwarmd. Zelfs prettiger en hygiënischer dan het allerzachtste toiletpapier, als je het mij vraagt.

Natuurlijk mag ik wel boodschappen doen zonder een winkelwagen te pakken. Sommige medewerkers kijken nog wel even bedenkelijk als ik zeg “je snapt wel dat ik geen karretje pak hé”. Maar al gauw “valt het kwartje”. Gelukkig snappen ze ook dat het niet lukt om de spullen van 1,5 m afstand in mijn tas te gooien.

In de elleboog niezen, hoe dan? Geen handen schudden, okè, dan niet.
Er zijn dus toch voordelen aan een leven zonder armen…