Kunt u pinnen?

Omdat ik geen toegang meer heb tot mijn zakelijke rekening (Ik had blijkbaar de toegestuurde scanner moeten activeren), moet ik even naar het kantoor komen. Dus ik met de pinpas en legitimatie in mijn pauze naar het kantoor van de bank. De vriendelijke medewerkster voorziet een probleem aangezien ik met pincode zou moeten bevestigen. Ik stel haar gerust en zeg dat dit geen probleem is Ik doe alles met mijn voeten en pincode invoeren stelt niets voor. Maar dan realiseer ik me dat ik de pincode van deze rekening niet uit mijn hoofd weet. Dus we breken de transactie af en ik kom later wel terug.

met de voet pinnen

De volgende dag ga ik met de pincode in mijn hoofd weer naar de bank. Ik zie dezelfde medewerkster aan de balie maar constateer ook dat er te veel wachtende zijn om dit in mijn pauze tijd af te ronden. Dus ik maak een wandelingetje en kom de volgende dag terug.
Ik besluit wat vroeger te gaan zodat ik misschien direct geholpen kan worden. Dat was een goed idee want ik ben vrij snel aan de beurt. Echter wordt ik nu door een andere medewerkster geholpen. Na het controleren op echtheid van mijn legitimatie en het koppelen van het telefoonnummer welke wordt bevestigd met een sms is alles klaar. Dus vraag ik enigszins verrast ”hoef ik dan geen pincode in te voeren?”. Daarop begint de medewerkster een beetje te blozen en blijkt dat zij deze handeling heeft omzeild. Zonder mij te vragen had ze dus bedacht dat dit een probleem zou gaan worden. Ja dat is natuurlijk best begrijpelijk maar een probleem? Nee dat zeker niet…