Ik ken die man van vroeger

Afgelopen zomer is mijn vriend geopereerd aan zijn voet. Deze operatie werd in Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten uitgevoerd. Aansluitend verbleef hij een aantal weken in het revalidatiecentrum de Marrewyk voor herstel.

Gelukkig had hij leuk contact met afdeling genoten. Al gauw hoorde ik dat er een dame lag die mij van vroeger kende. Ze werkte destijds bij de Bakkerij Kooistra in Beetsterzwaag (nu De Bakkers van Verloop). 

Natuurlijk kon ik mij dat niet meer herinneren. Maar ik heb inderdaad vanaf 1994 ruim 5 jaar in Beetsterzwaag gewoond. Tijdens een bezoek aan mijn vriend heb ik de dame die mij van vroeger kende, natuurlijk ook even gedag gezegd.

 Zwembad De Hoevert in Didam

Een aantal maanden later gaat mijn vriend weer voor controle naar het ziekenhuis. Aangezien ik die dag vrij ben stel ik voor om mee te gaan. Wel zo gezellig. Tijdens de controle komen een revalidatiearts en een vaatchirurg ook even kijken. Na een vervolgcontrole vertelt mijn vriend dat de revalidatiearts mij ook van vroeger kent. Hij had wel eens met mij gezwommen in het zwembad in Didam.

Nu ben ik in Didam opgegroeid en ging ik ook geregeld zwemmen in zwembad De Hoevert. Daar heb ik leren zwemmen en mijn diploma gehaald.

Zo nu en dan kom ik wel eens iemand tegen die mij van vroeger herkent. Maar in dit geval ging het dus om twee personen waarbij ik ter sprake kwam.