Welke arm?

Afgelopen jaar werd ook mij geregeld gevraagd of ik al ben gevaccineerd. Dan zei ik altijd “nee“, omdat ze niet weten in welke arm de spuit moet worden gezet.

Als ik zou gaan, zou ik voor het Janssen vaccin kiezen. Dan zou ik maar een keer mijn broek te hoeven laten uitrekken. Maar inmiddels is bekend dat deze een stuk minder bescherming biedt.

Ik heb lang gewacht maar ben nooit echt tegen geweest. Ik werk al een jaar vanuit huis. Doe mijn boodschappen op een rustig moment. Ik heb geen drang aan horeca, theater of bioscoop bezoek. Als ik met de trein reis, kies ik een rustig moment. Besmetting door contact via de voeten is minimaal. Toch vond ik het nu wel tijd worden om de prik te halen. Gisteren was ik er al heen gewandeld maar bleek de locatie gesloten te zijn. Dus fietste ik er vanmorgen (8-12-2021) opnieuw heen.

Bij binnenkomst zeg ik dat ik kom zonder afspraak, zonder eerste vaccinatie en zonder armen. Het leek alsof de beveiliger aan de deur er een beetje van schrok. Hij ging gelijk iemand van achteren halen. Zo stond ik oog in oog met een leuke dame. We kennen elkaar omdat ze geregeld door mijn straat loopt. Maar daarbij passeerde de beveiliger de medewerker die de mensen stond te ontvangen. Toch pakte ze het goed op en ging mij ook gewoon helpen. Aanvankelijk leek het erop dat ik niet zonder afspraak terecht kon. Maar uiteindelijk kon het toch weer wel. 

Natuurlijk even wachten, de administratie afhandelen en de vragen beantwoorden. Toen kon de broek uit, even voelen en de spuit erin. Pleister erop en klaar. Oh ja. Nog een kwartier wachten.