Versgemalen peper…

Dat maakt je maaltijd net even af. Maar een pepermolen vasthouden tussen mijn tenen, dat valt nog niet mee. De schacht is over het algemeen te dik. En dan de kop draaien met de andere voet?

Inmiddels is er een ruime keuze aan elektrische pepermolens. Deze starten met malen door op een knopje te drukken of door ze te kantelen. Ruim 10 jaar geleden maakte ik al kennis met een exemplaar van Bodum. Het duurde niet lang voordat ik meerdere exemplaren had, ook eentje voor grof zeezout. En ik ontdekte de dubbele variant: Bodum Bistro.

Maar we kennen natuurlijk allemaal het gedoe met batterijen. De power is al snel onvoldoende. Om nog maar niet te spreken over lekkage. Er gaan maar liefst 6 AAA batterijen in. Ook met oplaadbare batterijen ben je niet veel beter af. 

Dit moest toch anders kunnen. Ik besloot mijn technische man te vragen om een oplossing te bedenken. En ja hoor. Die is er gekomen. Door het passend maken van een oplaadbare fotobatterij, is de elektrische peper of zoutmolen voor langere tijd bruikbaar met voldoende power!

Dit is dus een bestaande oplossing, maar dan aangepast.

« van 2 »