Personal shopper 35%

Een boodschappenlijstje maken doe ik al jaren niet meer. Ik ga naar de supermarkt en kijk wat er is afgeprijsd dat het tegen de verkoopdatum is. Zo kan ik flink besparen en ben ik ook nog eens duurzaam bezig. 

Met de ervaring van de afgelopen jaren weet ik inmiddels wel rond welk tijdstip ik het beste kan scoren. Maar ook bij welke winkel welke producten meestal zijn afgeprijsd. Ik ga dus bij verschillende supermarkten langs. Daarnaast haal ik mijn groenten en fruit grotendeels bij de toko (tropische supermarkt). Dat is dan wel geen A-kwaliteit. Maar een week bewaren is voor mij niet nodig, gewoon snel opeten.

Bij de medewerkers van de supermarkten ben ik inmiddels wel een bekend gezicht. Er wordt mij dan ook meestal wel gevraagd of ze kunnen helpen, met me mee lopen of vragen of ik nog meer nodig heb. Bij één supermarkt gaat het zelfs zo ver dat de medewerker mij elke zaterdagochtend door de winkel begeleid, langs alle producten die hij heeft afgeprijsd. Omdat hij inmiddels wel weet waar ik van houd, kan hij me meestal wat extra verkopen door producten, aan te prijzen.

Zo levert het niet hebben armen, tijdens het shoppen “extra voordeel” op…