Geomag Kerst

Lampje Geomag

Het was eind 2013 dat ik het “speelgoed” ontdekte: magnetische staafjes, stalen kogels en gekleurde panelen. Al snel kwam ik erachter dat er verschillende merken zijn. Ik besloot het te houden bij Geomag, kleuren geel en grijs. Staafjes met de sterkste magneten. In de afgelopen jaren heb leuke partijen op Marktplaats en Ebay weten te scoren. Met de grote hoeveelheid die ik inmiddels heb, kan ik heel aardig projecten bouwen. Daarbij is het mijn uitdaging om deze bouwsels te voorzien van fraaie ledverlichting. Het is traditie geworden hiermee mijn kerstkaart te maken. Een idee bedenken, een paar dagen bouwen, lampjes erin prutsen, goede foto’s maken, bewerken en vormgeven.

In de eerste projecten verwerkte ik witte ledlampjes (van de Action) onder de gekleurde paneeltjes. Toen expitimenteerde ik met zwarte ledhouders. Om de lampjes in de houders te klemmen, deed ik om elk lampje een stukje krimpkous. Om de houder in het paneeltje te klemmen, moest daar ook een stukje krimphous omheen.

« van 3 »

Later ging ik expirimenteren met gekleurde lampjes van AlieExpress. Op de foto leken ze hetzelfde als die ik van de Action had. Maar er zat toch verschil in. In totaal waren ze wat langer. Door met een tang heel voorzichtig een stukje van de krimp af te knippen (ging ook wel ewens mis, dus moest ik weer solderen), was dit probleem opgelost. Het lampje klemt mooi in de transparante houder. Om de houder in het gekleurde paneeltje te laten klemmen, heb ik de houders voorzien van een klein siliconen slang.

Kerst/Oud & Nieuw 2021

Deze boom kwam ik tegen op Youtube. Toen de basis klaar was en er 2 benen aanzaten, bedacht ik me dat ik waarschijnlijk te weinig staafjes zou hebben. Ik legde het bouwwerk op zijn kant en haalde er 1 laag af. Met Photoschop heb ik de boom vrijstaand gemaakt en wat draadjes weggepoetst.

Kerst/Oud & Nieuw 2020

3 Sterren, verschillende grotes. Voorzien van gekleurde panelen met gekleurde kerstboom ledlampjes. Eigen idee.

« van 2 »

Kerst/Oud & Nieuw 2019

Voor deze kaart maakte ik de cijfers 2 en 0. Ik had me bedacht dat dit voldoene was. De rest kon ik in Photoshop doen. Vrijstaand maken, dupliceren en de keur aanpassen. Dat scheelde wel wat werk. En toch een mooi resultaat. Eigen idee.

Kerst/Oud & Nieuw 2018

En dan bedenk je iets wat nog best lastig is om goed uit de verf te laten komen. De letters KERST. Hier ook weer voorzien van gekleurde paneeltjes en leds. Photoshop bewerkingen en compositie maken. Eigen idee. Dit was het eerste jaar dat ik met gekleurde kerstboomlampjes en transparante ledhouders heb gewerkt.

« van 2 »

Kerst/Oud & Nieuw 2017

Een variatie op de eerser gemaakte ster in 2014. De eerste keer dat ik gebuik maakte van zwarte ledhouders. Om alles passend te krijgen, heb ik de houder en het lampje van een stukje krimpkous voorzien.

« van 2 »

Kerst/Oud & Nieuw 2016

kerst 2016

Dit leuke boompje kwam ik tegen, door te zoeken op “Geomag Kerst”. Enthousiast was ik begonnen met de bovenste peramide. Maar dat werd toch wel lastig. Dus maar deels opnieuw begonnen. Nu met de onderkant. Ik bedacht me dat ook verschillende kleuren leds had liggen. Dat gaf voor de versiering wel een mooi effect. De witte lampjes zijn onder de groene panelen verwerkt.

Kerst/Oud & Nieuw 2015

kerst 2015

Het eerste Geomag Kerstproject. Een ster op sokkel. Voorzien van gekleurde paneeltjes met daaronder witte kerstboomlampjes. Eigen creatie.