Koffiemachines

Lekker bakkie doen?

Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik mijn eerste koffiemachine op Marktplaats kocht. Het was een Jura J5 volautomaat. Ik had wel iets gelezen over onderhoud door een monteur. Maar dacht, dat zien we dan wel weer.

Het apparaat bleef probleemloos functioneren. Toch vond ik het wel eens tijd worden voor onderhoud. Door een aantal filmpjes op Youtube te bekijken, kwam ik erachter dat ik mogelijk de kosten van een monteur wel zou kunnen besparen. Ik bestelde het nodige materiaal en zelf ging zelf aan de slag.

Dit was het begin van een expiriment wat inmiddels een serieuze bezigheid is geworden. Ik heb in de afgelopen paar jaar meedere merken en types koffiemachines gerepareerd, schoongemaakt en onderhouden. Leuk om te doen.


Reparatie & Onderhoud

Heb je een volautomaat bonenmachine?
Dan geniet je dagelijks van een lekkere bak koffie.

Verstopte zuiger en zeefje. van uitneembare zetgroep.

Om te kunnen blijven genieten, zou je het apparaat jaarlijks moeten laten schoonmaken. Voor een lange levensduur is onderhoud van het apparaat echt aan te raden. Alleen ontkalken en reinigen, wanneer dat wordt aangegeven is niet voldoende.

Vergelijk het maar met een auto of E-bike. Op tijd de olie verversen of nieuwe banden en smeren, spreekt voor zich. Maar wacht je te lang met de grote beurt, dan kunnen er problemen onstaan, met hoge reparatiekosten als gevolg. Dit geldt ook voor de koffiemachies waarbij de zetgroep uitneembaar is. Je kunt deze dan afspoelen, de zetgroep oogt weer schoon. Maar er zal binnenin toch een verstopping ontstaan. Hierdoor ga je “onopgemerkt” slappe koffie drinken. Ook kan je machine een foutmelding gaan geven. Of nog erger, zwaar gaan lopen, waardoor de motor het begeeft.

Voor een inbouw toestel, zit je vaak gebonden aan een kostbaar monteursbezoek. Maar dat is helemaal niet nodig. Het is even sjouwen. Maar ook deze kan ik voor je onder handen nemen.

Heb je een apparaat staan, welke aan onderhoud toe is of een probleem geeft, of weet je iemand? Ik help je graag.

Onderzoek/reparatie, Schoomnaak/onderhoud:

Onderzoekskosten oorzaak probleem of storing.
De meeste storingen zijn te voorkomen door op tijd te laten reinigen.

Schoomnaak/onderhoud “standaard”.
Normale vervuiling, wanneer het apparaat een jaarlijkse beurt heeft gehad.

Schoomnaak/onderhoud “gemiddeld”.
= wanneer het apparaat niet jaarlijks is schoongemaakt.

Schoomnaak/onderhoud “extreem”.
= wanneer het apparaat niet eerder is schoongemaakt.

Inbouw koffiemachine

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW en klein materiaal (max. € 15,-)


€ 30,-


€ 75,-


€ 100,-


€ 125,-


€ 125,-

De zetgroep wordt volledig gedemonteerd, (ultrasoon) gereinigd, van nieuwe O-ringen voorzien en gesmeerd. De behuizing wordt van binnen en van buiten schoongemaakt. Koffieaanslag in de lekbak en kalkaanslag in de watertank wordt zo goed mogelijk verwijderd. De koffie uitloop wordt schoongespoeld met een speciale kraankoppeling. Het RVS rooster wordt gepolijst. Kortom, ik laat je apparaat er weer als nieuw uitzien.


Service & gemak

Lenen

Ook een leenapparaat tijdens de reparatie van je machine, behoort tot de mogelijkheden. Dit is gratis en indien beschikbaar. Elders betaal je € 15,- of meer aan huur.

Halen & Brengen

Tegen een reginge vergoeding, kan ook het vervoer (en eventuele eenvoudige demontage) voor je worden verzorgd. Het starttarief per rit bedraagt € 7,50 + € 0,30 per kilometer, met een maximun van 30 kilometer in en rond Heerenveen.


Bruikleen

Geniet jij ook graag van een goede bak koffie.
Maar wil je geen kostbare investering doen?

Dat kan ook. Dan neem je koffiemachine in bruikleen. Je ontvangt dan een gebruikte machine, schoon en in goede staat. Welk merk en type is afhankelijk van de beschikbaarheid en wensen. Je zorgt dat het apparaat netjes blijft en gebruikt deze volgens de instructie “bruikleenovereenkomst”. Je draagt de zorg om het jaarlijkse onderhoud door mij uit te laten voeren.

Op basis van de marktwaarde wordt een vervangingswaarde vastgesteld. Je betaalt slechts jaarlijks € 75,- voor het onderhoud voor het geleende apparaat.

Genoemde bedrag is inclusief klein materiaal en exclusief BTW