DeLonghi Magnifica S

DeLonghi-Magnifica-S

Mijn eerste opdracht uit mond op mond reclame. Mijn huishoudelijke hulp is bij een collega. Ze constateert een knipperend lampje en stuurt mij een foto met de vraag wat dit kan zijn. Al snel wordt duidelijk dat het apparaat een ontkalkt moet worden. We stemmen af dat ik hem meteen schoonmaak en onderhoud uitvoer. Om ook de koffie uitloop goed te kunnen reinigen, is wel wat meer inspanning nodig. Daarvoor moeten de panelen, deksel en front worden gedemonteerd.

Mooi compact apparaat met uitneembare zetgroep en stoompijpje voor heet water of om melkschuim te maken.

Bij de duurdere appraraten (cappuccino) is de sleuf in de kap van de boiler afgedicht met iets van blauwe silicone. Ik heb hiervoor een eigen oplossing bedacht, Ik breng een rubberen afdichting van 2 mm aan in de sleuf.

2023: inmiddels bechik ik zelf over 3 van dze apparaten. Bij 1 daarvan ging het een keertje goed mis. Na het inschakelen gaat de zetgroep op en neer en volgt een spoelcyclus. Maar er was een knal te horen. Dat was duidelijk niet goed. Aan de binnenzijde was de schroefbus afgebroken. De afstrijkhendel hing slechts nog aan het veertje. Dit probleem had ik zelf veroorzaakt doordat ik ze zetgroep niet goed in elkaar had gezet. De stand van de heldels was niet goed t.o.v. van de zuiger. Dit doe ik dus nooit meer fout.

« van 2 »