Philips Saeco Exprelia (HD 8856)

Het tweede apparaat van de vrouw van mijn huisklusser. Deze zou geen cappuccino meer maken en stond al een poosje buiten gebuik. Bij het testen, bleek de machine nog wel te werken. Na een grondige schoonmaakbeurt, ontdekte ik dat de aanzuigslang in de melkkan ontbrak. Dus een nieuwe besteld. En ja hoor, cappuccino maken kan weer. Maar de koffiesterkte wat teleustellend. Dus ook het maalwek goed schoongemaakt. Ook dat leverde het gewenste resultaat.

Dit apparaat weegt maar liefst 14 kilo. Hij is bepanserd met RVS. Middels de afneembare melkkan en reinigingsfunctie, kun je met 1 druk op de knop vrij eevoudig een cappuccino bereiden. Maar ook andere specialiteiten als een Lungo of Latte bereid je met 1 druk op de knop.

In de zomer van 2022 krijgt dit apparaat een nieuwe eigenaar. Helaas ontstond er toch al snel een probleem. Het apparaat gaf EQ5 error. Na grondig testen, bleek toch een pomp stuk te zijn. Ik had ontdekt dat dit type pompje in een groot aantal Senseo apparaten wordt gebruikt. Daar moest ik er dan 1 van zien te vinden. 2 dagen later tref ik achter de glasbak een plastic zak met daarin een Senseo apparaat. Ik nee het mee naar huis en maak het apparaat open. En ja hoor, Een Ulka type HF werkende pomp! Daarmee is het probleem van dit aparaat opgelost, zonder kosten te maken.

« van 3 »